Puur mannenprobleem

Partners kunnen niets aan PE doen, het is puur een kwestie van zelfbeheersing

Een gesprek over PE is de eerste stap van de behandeling. PE is een medische aandoening waar niet alleen veel mannen van alle leeftijden onder lijden, maar ook hun partners. Artsen zien dit probleem elke dag in hun praktijk en zijn een belangrijke informatiebron. Naast een behandeling kunnen ze ook advies en steun geven, maar daarvoor is een gesprek wel een voorwaarde.

Dat kan aan het begin erg lastig zijn, maar een gesprek over de PE met uw partner is de eerste gezamenlijke stap op weg naar een behandeling. Veel vrouwen die vermoeden dat hun partner PE heeft, vermijden het onderwerp omdat zij bang zijn hun partner te kwetsen of zijn gevoel van tekortschieten te verergeren. Maar door als stel met elkaar te praten legt u de basis die nodig is om op zoek te gaan naar professionele hulp en kunt u een effectieve oplossing vinden.

Vrouwen worden net als mannen als slachtoffer beschouwd: uit klinische ervaring en grote onderzoeken op internet is gebleken dat het hebben van een partner met PE bij vrouwen veel seksueel leed veroorzaakt. Meer informatie over de gevolgen van PE voor vrouwen

Bronvermelding
  1. Jannini EA, McMahon C, Waldinger MD: Premature ejaculation. Springer, Milan, 2012.
  2. Riley A, Riley E, Int J Clin Pract 2005. 59(12): p. 1482-1487.
  3. Revicki, D et al. Health Qual Life Outcomes 2008. 6:33.
  4. Limoncin E, Tomassetti M, Gravina GL et al. J Urol 2012 Nov 6. Eerder in elektronische vorm verschenen dan in druk.

PE-Test

TEST

> START

Vraag uw arts om meer informatie.